prijavite ali ustvarite nov račun

Spletni piškotki

Spletni piškotki v uprabi na spletni trgovini www.tehnika-agro.si

Kaj so spletni piškotki?


Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo preko brskalnika na vašo napravo. Y vašo privolitvijo preko spletnih piškotkov zbiramo podatke za zagotavljanje bolje prilagojene uporabniške izkušnje, statistike uporabnikov na spletnem mestu, predvsem pa zagotavljanje nemotenega delovanja spletne trgovine. 

Katere spletne piškotke uporabljamo na strani spletne trgovine www.tehnika-agro.si?


Piškotki, ki jih uporabljamo se delijo v naslednje skupine:
  • Sistemski piškotki; to so piškotki, ki so nujni za pravilno in nemoteno delovanje spletne trgovine, za katere soglasje uporabnika ni potrebno. 
  • Analitični piškotki: to so piškotki s pomočjo katerih spremljamo in analiziramo obisk v spletni trgovini. Z njihovo pomočjo lahko še izboljšamo izkušnjo in delovanje spletne strani. Soglasje uporabnika je potrebno.
  • Funkcionalni piškotki:  to so piškotki, ki uporabniku omogočajo dodatne funkcionalnosti (npr. delitev vsebine preko socialnih omrežij, predvajanje video posnetkov, ...)
Nekateri piškotki se v pomnilnik shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po daljši neaktivnosti (seja), trajni piškotki pa so shranjeni na nekaj let in kasneje postanejo neaktivni.  

Uporabljeni piškotki

Ime piškotkaVrsta piškotkaOpis piškotkaTrajanje piškotka
mp_checkoutmain sistemski Sistemski piškotek, nujen za delovanje spletne trgovine 30 dni 
newsletter sistemski Sistemski piškotek, ki sporoča, ali je uporabnik prijavljen na e-novice 60 dni 
gdpr_agreements sistemski Sistemski piškotek, namenjen pomnjenju strinjanja o piškotkih 3 leta
c_user, datr, fr, pl, sb, wd, xs funkcionalni Piškotki, ki jih uporablja Facebook za deljenje vsebin od 1 teden do 2 leti 
1P_JAR, ANID, APISID, CONSENT, AID, HSID, NID, OTZ, SAPISID, SID, SIDCC, SSID funkcionalni Piškotki, ki jih uporablja Google za deljenje vsebin od 30 dni do 2 leti 
_auth, _b, _pinterest_cm, _pinterest_pfob, _pinterest_sess funkcionalni Piškotki, ki jih uporablja Pinterest za deljenje vsebin od 5 mesecev do 2 leti 
guest_id, personalization_id funkcionalni Piškotki, ki jih uporablja  Twitter za deljenje vsebin17 mesecev 
_ga, _gid  analitični  Piškotki, ki jih uporablja Google Analytics za spremljanje statistike ogledov  do 2 leti 

Uporabniku, ki za piškotke še ni dal izrecnega soglasja se pokaže obvestilo, preko katerega lahko sprejme vse piškotke hkrati ali preko Nastavitev izbere tip piškotkov, za katere daje soglasje in shrani nastavitve.


Več o pravicah uporabnika v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki v  dokumentu Varstvo osebnih podatkov.

Kako onemogočiti piškotke?

Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.
Spletne piškotke lahko kadarkoli odstranite v brskalniku