Visikotlačni čistilec Comet Tehnika Agro
Če načtrujete nakup visokotlačnega čistilnika za domačo rabo, najprej razmislite za katera opravila ga želite uporabljati. Na voljo so čistilci na hladno ali toplo vodo, z različnimi močmi vodnega curka in različnimi nastavki.
Če načtrujete nakup visokotlačnega čistilnika za domačo rabo, najprej razmislite, za katera opravila ga želite uporabljati. Izbirate lahko med aparati z različno močjo, različnimi nastavitvami za vodni curek oz. šobami in različnimi dodatki kot so npr. krtače za pranje avtomobila ali za čiščenje odtokov. Razmislite ali je bolj pomembno, da je lahek in prenosljiv ali je bolje, da je močnejši in ima kolesa, s katerimi ga lahko premikate po prostoru.

Na hladno ali toplo vodo, kateri čistilnik je pravi za vas?


Poznamo visokotlačne čistilce na mrzlo ali na vročo vodo. Čistilniki z grelcem so zelo učinkoviti pri odstranjevanju trdovratnih madežev kot so olje in maščoba, zato so primerni za profesionalno rabo, oboji pa so varčni z vodo v primerjavi z navadno vrtno cevjo.

Čistilec na vodni pritisk pa ni samo primeren za čiščenje ograj, ploščic na terasi, tal v garaži ampak ga lahko uporabljamo za odstranjevanje nezaželenih mahov in lišajev iz tlakovcev, okrasnega kamna in zidov.

Najbolj pogosta raba je pranje avtomobila


Večina kupcev pa išče visokotlačni čistilec za avto oziroma, ki vključuje komplet nastavkov za pranje avtomobila, nekateri pa tudi za čiščenje podvozja. Različni modeli imajo zelo različne dodatke in nekatere je mogoče tudi dokupiti, prav tako kot tudi tesnila in druge rezervne dele, ki se s pogosto uporabo izrabijo in jih je potrebno menjati.