Visokotlačni čistilec za avto   foam  pena za čiščenje avta
V kolikor želite, da bi bil vaš avto bleščeč kot, da bi pravkar prišel iz avtopralnice, ga operite s pomočjo visokotlačnega čistilca z posodo za šamponiranje z gosto peno.

V kolikor želite, da bi bil vaš avtomobil čist in bleščeč kot, da bi pravkar prišel iz avtopralnice vam priporočamo pranje avta z visokotlačnim čistilnikom. Izberite takega, na katerem je mogoče nadzorovati jakost curka vode ter ima primerno pršilno pištolo, ki ne poškoduje barve vašega avtomobila.

Nekateri visokotlačni čistilniki imajo že v kompletu različne nastavke kot so: podaljšek z vrtilno krtačo, nastavek z mehko krtačo, sulica z nastavljivo šobo, itd. Najbolj učinkovit pripomoček za pranje vašeg vozila pa je šoba za peno. V posodo za šamponiranje dodamo namenski šampon, kateri s pritiskom vode naredi penasto plast (foam), ki očisti tudi najbolj trdovratne madeže na vašem avtu. 

Čiščenje avta s peno je enostavno in učinkovito 


Po nanosu peno preprosto pustimo učinkovati nekaj minut in če je avtomobil zelo umazan, ga obrišemo s krpo ali gobo brez drgnjenja. Nato vozilo preprosto speremo z vodo s pomočjo razpršilne cevi in rezultat je neverjeten.

Čiščenje s peno pa je primerno tudi za druge površine kot so steklena okna, ploščice in celo kamnite površine, saj površino lahko očistimo brez drgnjenja in tako ne poškodujemo občutljive površine.

Šoba za peno je enostavna za uporabo; preprosto jo nastavimo na pištolo visokotlačnega čistilca in reguliramo gostoto pene. Posoda omogoča tudi menjavo detergentov za različne namene.

Poleg zunanjosti avtomobila pa lahko z visokotlačno pištolo operete tudi motor vašega avtomobila, notranji del blatnikov in skrita mesta, na katerih se rada nabira umazanija. Na voljo so tudi kompleti za čiščenje podvozja.

Prikaz pranja avtomobila z peno, si lahko pogledate v spodnjem videu.