Klešče za vezanje šparonov ali vezanje paradižnikov Tehnika Agro
Primeren za uporabo pri vezanju poganjkov v sadjarstvu, vinogradništvu in vrtnarstvu. Klešče za vezanje omogočajo natančno rezanje traku, za vezanje pa uporabimo samo eno roko nam prihrani veliko časa in truda.
V sadjarstvu, vinogradništvu in in tudi na vrtu se vsako leto srečamo z opravilom vezanja mladih rastlin na oporo, vezanje šparonov trte na žico ali na primer vezanje paradižnikov v vrtu. 

Privezovalni trakovi so primerni za vezanje manjšega števila rastlin


Pri tem si pomagamo s privezovalnimi trakovi, ki jih sami pripravimo iz blaga ali papirnatimi vezicami, ki so že pripravljene za uporabo v snopičih po 1000 kosov ali z mehko PVC cevko, ki jo kupimo v klopčiču in moramo pred uporabo odrezati na pravo dolžino.

Privezovanje paradižnika ali vezanje šparonov trte je lahko zelo dolgotrajno opravilo, predvsem pri velikih površinah. Če imamo veliko število rastlin, ki jih je potrebno povezati, je smiselno razmišljati o nakupu orodja, ki nam olajša in skrajša delo.

Eno takih orodji so polavtomatske klešče za vezanje TIEFIX s papirnato razgradljivim trakom. Klešče nam omogočajo skrajšanje časa in napora pri povezovanju trte ob žico v vinogradu, rastline na vrtu ali sadovnjaku. Spenjalka na trak je enostavna za uporabo, edina pomanjkljivost je ta, da moramo privezovalni trak sami odmeriti preden ga pritrdimo.

Klešče za vezanje so primerne za vse vrste rastlin

Najbolj učinkovit način za vezanje trte, sadnega drevja ter zelenjave pa je vsekakor z posebnimi kleščami na trak. Strojček za vezanje je primeren za vse vrste rastlin, saj je trak ploščat in zelo mehek in rastline ne poškoduje, istočasno pa dovolj trden da en popusti.

Klešče za vezanje omogočajo natančno rezanje traku, ki ga strojček ob stisku klešč poveže s sponko. V nasprotju s polavtomatskimi kleščami, lahko za vezanje uporabimo samo eno roko zato lahko z drugo roko postavimo rastlino v želeni položaj. Naprava za vezanje šparonov nam prihrani veliko časa. Privezovanje paradižnika in drugih rastlin bo s tem strojčkom 3 do 5 krat hitreje kot z običajnimi metodami.