Priključek za vrtni traktor Tehnika Agro
Vrtni traktor ni namenjen le košnji velikih travnatih površin, ampak s priključki in dodatki se lahko spremeni v večnamensko napravo za urejanje okolice vaše hiše.
Zmotno je prepričanje, da je vrtni traktor uporaben le za košnjo velikih travnatih površin. Zaradi svoje okretnosti se pogosto uporablja za urejanje trat po mestnih parkih, zato ga imenujemo tudi parkovni traktor. Traktorska kosilnica pa ima številne priključke in dodatke, ki spremenijo vaš vrtni traktor v večnamensko napravo.

Najbolj priljubljeni priključki za vrtne traktorje


Med najbolj pogostimi traktorskimi priključki je pobiralec listja in trave. Zbiralnik trave ali metla odstranjuje ostanke pokošene trave kar med košnjo. Uporaben je pa tudi v jesenskem času za odstranjevanje suhega listja.

V zimskem času sta zelo uporaben snežna freza za vrtni traktor in plug ali sprednja snežna deska za odstranjevanje kupov snega iz dvorišča in pločnika. Posipalec za sejanje semen, gnojil in peska ali trosilnik  je uporaben tudi za posipavanje soli proti zmrzali tal.

Najbolj iskana dodatna oprema pa je prikolica za traktorsko kosilnico. Na voljo sta fiksna in prikolica z možnostjo nagiba in s snemljivo zadnjo stranico. Kiper prikolica za vrtni traktor omogoča prevoz in hitro odlaganje vrtnih ostankov.

Dodaten pribor in oprema za vrtne traktorje so mulčer, prezračevalnik, česalo, plug, snežna freza, košara, ščetka za pometanje, valjar in drugi. Pred nakupom vrtnega traktorja preverite, kateri so na voljo.